Sügavkülmutamine

Sügavkülmutamine on põhjamaades ja kõrgmäestikes toiduainete ammu tuntud säilitusviis, mis on populaarne ka tänapäeval. Sügavkülmutades säilivad C-vitamiin, eeterlikud õlid ning muidu kiiresti riknevad valkained. Võrreldes keemiliste säilitusviisidega mõjutab sügavkülmutamine toiduainete omadusi tunduvalt vähem, sest keemilisi ühendeid (näiteks konservante) ei lisata, seetõttu on sügavkülmutamine palju tervislikum ja looduslähedasem.
Toivo Niiberg tutvustab oma raamatus lugejatele sügavkülmikuid ning aia- ja metsasaaduste, liha, kala ja kondiitritoodete erinevaid sügavkülmutamis- ja sulatamisviise. Samuti kirjutab ta külmutamise ja sügavkülmutamise olemusest ja peamistest vigadest, millega külmutamisel ja sulatamisel kokku puututakse.

Alapealkiri: Maasikatest ja vaarikatest aedubade ja maitseroheliseni

ISBN 9789949344727
Autor: Toivo Niiberg
Kirjastus: Sinisukk
Ilmumisaasta: 2016
Keel: eesti
Raamatu formaat: Kõvakaaneline
Lehekülgi: 216
Mõõdud: 220x165
Toimetanud: Liisi Lees-Leesmaa